Voetbalvereniging vv Scharn heeft de afgelopen (Corona)periode gebruikt om een nieuwe weg in te slaan en een stabiele basis te leggen voor de toekomst. Daarmee staat de organisatie van de jeugd van vv Scharn en is deze klaar voor het nieuwe seizoen 2021-2022, zowel voor de selectie als de recreatieve teams.

Hoofd Jeugd Opleiding
Sokratis Panteleou wordt verantwoordelijk voor de hele jeugdopleiding (Hoofd Jeugd Opleiding). Samen met een team van leeftijdscoördinatoren (Michiel Bemelmans en Armand Beijers – JO7|8|9|10; Dave Hitz – JO11|12|13|14; Ernie Janssen – JO15|17|19) zal hij de coördinatie van de jeugd op zich nemen, zowel voor de jongens als voor de meiden. Voor het technische gedeelte zal Mick Humblet de coördinatie uit gaan voeren (Technisch Jeugd Coördinator). Eén van zijn taken wordt het opstellen van een technische jeugdvoetbalvisie.

Technische (jeugd)Commissie
Een Technische (jeugd)Commissie, bestaande uit een mix van jeugd en ervaring (Goswin Steijns, Arno Kuppen, Bjorn Malik, Guillermo Kroon, Danny Smeets), zal toezien en advies geven op voetbaltechnisch gebied. Tevens zal deze commissie aan de slag gaan met het (door)ontwikkelen van het technisch beleid.

Deze commissie is ook dit seizoen al voortvarend van start gegaan en legt de focus op dit moment op de jeugd. Echter, op termijn zal er een Technische Commissie ingericht worden die verantwoordelijk wordt voor het technisch beleid voor de hele vereniging en dus ook de senioren. Een van de doelen is om daarmee ook de afstemming en doorstroom van de jeugd naar de senioren te verbeteren. Uiteindelijk willen we dat zoveel mogelijk spelers van de jeugd terecht komen in het eerste elftal van de vereniging.

Train de trainer
Een van de speerpunten van de Technische (jeugd)Commissie is ook het verder ontwikkelen van techniektrainingen voor zowel de selectie als de recreatieve teams. Daarnaast zal ook het ‘train de trainerconcept’ handen en voeten gaan krijgen. Dit houdt onder andere in dat de trainers van de selectie teams een adviserende rol gaan spelen richting de trainers van de recreatieve teams. Over deze ontwikkelingen vindt ook nauw afstemming plaats met de KNVB en neemt vv Scharn deel aan de KNVB-pilot ‘alle jeugdtrainers in de basis’.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here