Rob Jacobs zal na 6 achtereenvolgende seizoenen afscheid nemen bij VV Helden. Hij is daarmee de langstzittende coach aller tijde bij onze club.

En dat wil wat zeggen. “Het was of nog één seizoen doorgaan bij Helden, of stoppen”, aldus Rob. Ook dat zegt genoeg.

Uiteindelijk hoefde Rob niet te kiezen, want het was Helden die de keus voor hem maakte. Rob kan terugkijken op mooie seizoenen waarin ook mooie resultaten werden behaald met als klap op de vuurpijl het kampioenschap in de 4e klasse in zijn derde seizoen bij de club (2017/2018) en het behalen van de kwartfinales in de beker een seizoen later.

“Maar misschien was de totale prestatie in de eerste 2 seizoenen wel beter”, aldus Rob. Terwijl velen in zijn directe omgeving hem ‘voor gek’ verklaarden door naar vv Helden te gaan, was ook dát voor hem de motivatie om het wél te doen. “Zo zit ik wel een beetje in elkaar”, aldus Rob, “Als de omgeving gaat roepen om iets niet te doen, dan gaat er bij mij iets kriebelen, komt er iets in mij los om juist die uitdaging wel aan te gaan”.

En de eerste 2 jaar kostte dat inderdaad enorm veel energie. Het was een zoektocht om juist die karakters te vinden die je in jouw team wil zien spelen. Karakters die bij elkaar moeten passen en die elkaar aan kunnen vullen. “En dat kon ik niet alleen, daar had ik een heel kader bij nodig, die dat uiteindelijk heeft mogelijk gemaakt”, “we hebben het samen gedaan, dat klinkt cliché, maar het is nou eenmaal zo”.  Rob is het hele kader daar dankbaar voor. Het is niet voor niets dat namen als Geert, Rick, Jan, Mat, Lei en Wim tijdens het gesprek meerdere malen genoemd worden. In de eerste 2 jaren is de basis als het ware gelegd.

De vrucht kon een jaar later al geplukt worden. Het kampioenschap in de 4e Klasse.  “Ik zal die goal van Nicky nooit meer vergeten in de 97e minuut”. “We speelden die wedstrijd niet goed en SVC verdiende het eigenlijk om te winnen. Nick Bouten heeft ons in de wedstrijd gehouden en het was de wilskracht om dat punt dat we nodig hadden binnen te slepen, gelukkig trok de scheidrechter nog voldoende tijd bij.”

13 mei 2018, de dag waarop Rob Jacobs met zijn team het kampioenschap in de 4e klasse behaalde. 

En zo was het dat de club haar 75-jarig bestaan kon vieren samen met het kampioenschap van het eerste team. 

Na het kampioenschap is Rob door blijven bouwen aan een team met de juiste karakters. Dit was ook nodig omdat er ook jongens bij waren die een stapje terugdeden. “En zo moesten we door de jaren heen blijven sleutelen aan onze speelstijl”.  Helden eindigde zo het afgelopen seizoen in de -door Corona- voortijdig afgeronde competitie op de vierde plek. Wie weet wat er nog in had gezeten. De verschillen waren klein. En dit seizoen? Rob weet het niet precies en is benieuwd wat de KNVB zal beslissen. Zelf heeft hij ze een brief geschreven met zijn visie, zo toont hij nog altijd zijn enorme betrokkenheid, ook na 37 jaar. Hij hoopt wel dat er iets van competitie komt. Alleen maar trainen ziet hij niet zo zitten. Spelers hebben het nodig om ergens naar toe te werken.

Voor Rob is nu één ding nog echt belangrijk: de BBQ bij hem thuis met de selectie, een terugkerende traditie die hij heel waardevol vindt.

Op een laatste vraag wat Rob zal gaan missen geeft hij aan dat dit toch wel de trainingsavonden zijn. Dit zijn de momenten dat je samen met je team praat over voetbal, is er echt interactie met en tussen de spelers. Op de wedstrijddagen is dat compleet anders.

En natuurlijk de dinsdagavond na de training in de kantine, met gastvrouw Leny. Ook die momenten zullen gemist gaan worden.

Of Rob nog ooit een wedstrijd van Helden zal komen bekijken weet hij niet. Maar hij acht die kans niet zo groot. “Ik heb 37 jaar ‘aan’ gestaan op zondagmiddag, het is nu tijd om even ‘uit’ te gaan.

Vv Helden kan terugkijken op 5 hele fijne en mooie seizoenen met Rob Jacobs en hoopt dat dit laatste 6e seizoen nog op waardige wijze kan worden afgesloten met een knalfeestje ergens in juni volgend jaar.

Dank gaat uit naar Rob en de wijze waarop hij vv Helden weer op de kaart heeft gezet samen met zijn kader.

DRAAG JIJ IN DE WANDELGANGEN OOK EEN WARM HART TOE? STEUN DAN ONZE CROWDFUNDINGACTIE. Dat kan al vanaf € 2,-

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here