“Briljant idee en perfect passend bij de ambities die wij met onze jeugd voor ogen hebben”. Zo benoemden het bestuur en de technisch jeugdcoördinatoren van v.v. Schaesberg het idee van Rudi Bonnie om een TOP Teams Project op te zetten.

Rudi liep al langer met het idee rond en volgend jaar krijgt hij de kans om een langgekoesterde droom in vervulling te laten gaan.

Na 13 jaar trainer te zijn geweest van een uitermate talentvolle groep, die de nodige kampioenschappen binnenhaalde en finales speelde, is hij toe aan een nieuwe uitdaging, nl. het opzetten van het TOP Teams Project.

Een van de ambities van v.v. Schaesberg is om eigen opgeleide jeugdspelers door te laten stromen naar de selectie en die uiteindelijk een vaste waarde in het 1e elftal te laten worden. Om dit te realiseren dien je een plan te hebben dat ervoor zorgt dat de jeugdspelers zich zo optimaal mogelijk op technisch, tactisch en mentaal gebied ontwikkelen. En dat is precies waar het TOP Teams Project voor staat.

Voor de jeugd tot ongeveer 12 jaar is het belangrijk om de fijne motoriek en techniek te ontwikkelen, zodat spelers de baas over de bal worden. Om dit te bereiken krijgt onze jongste jeugd wekelijks techniektrainingen van Ger Offermans, Frank Franssen en Rob de Jongh aangeboden. Deze techniektrainingen zijn gebaseerd op de Wiel Coervertechniek.

Als je dan de stap naar het grote veld maakt, kom je er niet meer met alleen techniek. Het voetbalspel vereist dan ook explosiviteit, uithoudingsvermogen, koptechniek, pass- en traptechniek, tactisch inzicht en effectief afwerken. En dat is precies waar de jeugdspelers die in aanmerking komen voor een TOP Team extra in begeleid worden.

Spelers die worden geselecteerd voor een TOP Team blijven bij hun eigen team spelen en krijgen extra training, waarbij er met veel aandacht aan de eerder beschreven onderdelen wordt gewerkt. Het zijn niet alleen de spelers van de prestatieve teams die geselecteerd kunnen worden, ook spelers van lagere teams kunnen in aanmerking komen voor een TOP Team. Het belangrijkst bij het TOP Project is namelijk dat de speler zelf de top wil halen en uitgedaagd wil worden.

De begeleiding van de TOP Teams is in handen van Rudi Bonnie zelf en een aantal trainers die op niveau getraind hebben of in eerste elftallen hebben gespeeld, zoals Raymond Vanthoor, Roger Gorissen, Patrick Bauer, Mark Heinen en Remco Dijkman.

De wedstrijden zullen vooral tegen hoger geplaatste teams ( divisie) en BVO- teams gespeeld worden, zodat de spelers ook de juiste weerstand en tegenstand krijgen. In seizoen 2021/2022 zal een start worden gemaakt met een Onder 21 en een Onder 15 TOP Team. In het daaropvolgende seizoen wordt getracht het project uit te breiden naar meerdere leeftijdscategorieën.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here