IDW is gestart met een nieuwe rubriek: het Team van de Week. Wekelijks gaan we een team in de spotlights zetten. Dat kan een eerste elftal zijn, maar ook een zesde. Heren- en vrouwenvoetbal. Veteranenteams en jeugdteams komen eveneens in aanmerking. In deze eerste aflevering is het de beurt aan de JO17 van R.K.S.V. Olympia Schinveld.

Volgens de trainer ‘een groep jongens, waarvan de meerderheid al vanaf de Mini-F samenspeelt. Ze zijn in groten getale aanwezig bij wedstrijden van het 1e elftal, werken bijna allemaal als vakkenvuller bij de plaatselijke Plus supermarkt en gaan ook buiten het voetbal veel met elkaar om.

Bekend, beroemd of berucht is hun muziekkeuze voor en na de wedstrijd. Uit hun JBL-speaker galmt de meest uiteenlopende muziek die bij ouders en tegenstanders een lach op het gezicht tovert. Dit varieert van Duitse Schlagers, tot iconische jaren ’80 popmuziek en van Nederlandstalig tot hardcore.

Kortom een superleuk en gezellig team.

De vragenlijst werd als volgt beantwoord:

In welke klasse spelen jullie?
3e Klasse

Op welke dagen trainen jullie?
Maandag en donderdag

Hoe is de trainingsopkomst?
Tussen de 90 % en 100 %

Hoe lang is de harde kern van dit team al bij elkaar?
12 jaar

Noem eens een paar sterke punten van jullie team
Goede sfeer, humor, motivatie, trainingsopkomst

En wat zou beter kunnen?
De jongere jongens mogen wat brutaler worden in de wedstrijden.

Waar zijn jullie echt trots op?
Dat we echt een TEAM zijn. Hele goede sfeer, nooit gedoe. Een hechte vriendengroep

Aan welke wedstrijd bewaren jullie speciale herinneringen en waarom?
We noemen er twee: De belangrijkste was de kampioenswedstrijd uit tegen FC Geleen-Zuid. Daar wonnen we met 1-2 in een bloedstollende wedstrijd. De ontlading was toen enorm.

Ook vermeldenswaardig is een heroïsche wedstrijd uit tegen het toenmalige VV Limbricht (tegenwoordig VV Zwentibold). We stonden toen met 6-1 achter, maar uiteindelijk wisten we er nog een gelijkspel uit te slepen: 6-6!

Ondernemen jullie als team ook iets buiten het voetbal om?
Vóór de Corona-periode regelmatig verjaardagen, of “gewone” feestjes bij één van de spelers thuis, we bezoeken regelmatig wedstrijden van ons 1e elftal (zowel uit als thuis), velen van ons werken als vakkenvuller bij de plaatselijke supermarkt.

Hoe is jullie derde helft?
Die begint al in het kleedlokaal. We hebben een eigen Spotify playlist waarop iedereen vanaf zijn smartphone kan inloggen, waarna zowel binnen als buiten het kleedlokaal genoten kan worden van onze muziekkeuze. Dit varieert van Duitse Schlagers tot iconische jaren ’80 popmuziek en van Nederlandstalig tot hardcore.

Maak de volgende zin af: ‘Als we gewonnen hebben, dan drinken we er eentje. Als we verloren hebben, dan zijn we even niet te genieten, maar de muziek uit onze JBL-speaker maakt weer veel goed…….

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here