Alweer de vijfde aflevering van de rubriek ‘Team van de Week’. Dit keer aandacht voor de dames van VV Baarlo MO17-1.

In welke klasse spelen jullie?
1e klasse

Op welke dagen trainen jullie?
Wij trainen op maandag- en donderdagavond, van 19.30 tot 21.00 uur.

Hoe is de trainingsopkomst?
Door studie is er wel eens iemand afwezig op een training. Voor de trainers is studie belangrijker dan voetballen dus daarvoor mogen we ons afmelden. Overige redenen proberen we te beperken, dus we zijn meestal wel met minimaal 10 speelsters aanwezig, blessures niet meegeteld.

Hoe lang is de harde kern van dit team al bij elkaar?
De ‘harde kern’ van ons team is al 4 jaar bij elkaar. Het meidenteam MO17-1 van VV Baarlo is 6 jaar geleden opgericht. Vaak werden meiden van 12 jaar al doorgeschoven naar dit team, waardoor de helft van het huidige team al minimaal 3 jaar bij elkaar is en daardoor de harde kern al 4 jaar.

Noem eens een paar sterke punten van jullie team
De gezelligheid is een sterk punt, maar soms ook een zwakte omdat het tè gezellig kan zijn. Verder hebben we een zeer talentvolle groep met speelsters die op meerdere posities kunnen spelen, de trainers proberen dat ook regelmatig uit. En ondanks het leeftijdsverschil onderling, variërend van 13 tot 17 jaar zijn we een behoorlijk hechte groep. Nieuwe meiden voelen zich al snel thuis.

En wat zou beter kunnen?
De inzet op een training, die mag af en toe wel wat beter. Zoals gezegd kan de gezelligheid soms ook een zwakte zijn, bij trainingen wil dat nog wel eens voorkomen. En verder ons fysieke verzet in wedstrijden, de trainers roepen wel eens dat we veel te lief zijn. We willen vaak alles voetballend oplossen, maar we hebben inmiddels in de 1e klasse wel gemerkt dat we het daar niet alleen mee gaan redden. Dat kan nog beter en omdat we in de regio Brabant zijn ingedeeld leren we dat vanzelf wel.

Waar zijn jullie echt trots op?
Uiteraard zijn we bijzonder trots op het behaalde kampioenschap eind 2019, waarmee we promotie naar de 1e klasse hebben afgedwongen. Het kampioenschap was de kroon op het werk van veel vrijwilligers bij VV Baarlo die het meidenvoetbal de afgelopen 5 jaar mogelijk hebben gemaakt. Het heeft er mede voor gezorgd dat we sinds dit seizoen een tweede meidenteam hebben, MO15-1. En natuurlijk zijn we trots dat de club een sponsorcontract met ING heeft gewonnen om het meiden- en damesvoetbal nog verder te ontwikkelen. Hopelijk kunnen we daarmee het meidenvoetbal naar een nog hoger niveau tillen.

Aan welke wedstrijd bewaren jullie speciale herinneringen en waarom?
Dat spreekt voor zich, de kampioenswedstrijd van vorig jaar, die we met 9-0 wisten te winnen. Maar dat is te voor de hand liggend. De beste herinneringen bewaren we aan de uitwedstrijd van vorig jaar tegen Resia/DEV Arcen. Vlak voor rust stonden we met 3-1 achter, maar we kwamen voor rust nog terug tot 3-3. Na de pauze speelden we misschien wel de beste helft van het seizoen, wonnen uiteindelijk met 3-5 en realiseerden ons toen pas echt dat we kampioen konden worden. En vanaf dat moment namen we die overtuiging mee in de resterende wedstrijden. Het resultaat is inmiddels bekend.

Ondernemen jullie als team ook iets buiten het voetbal om?
Dat kun je wel zeggen ja. En dat hebben we ook wel deels te danken aan de huidige trainers. Allereerst hebben we al jaren een uitwisseling met de ouderen in Baarlo die in zorgcentrum De Weem woonachtig zijn. Wij gaan een aantal keren naar De Weem om gezellig met de ouderen spelletjes te spelen, te kienen, of samen te genieten van een Chinees buffet. De ouderen komen ook altijd één keer per seizoen naar De Meeren om een wedstrijd van ons te bekijken. Dit project wordt gecoördineerd door Maurice Graef en wij vinden dit echte super leuk. Daarnaast doen we teamuitjes als bowlen, BBQen of samen een frietje eten. En hoewel het voetbal gerelateerd is, vorig jaar waren we van plan om 4 dagen naar Duitsland te gaan om deel te nemen aan een toernooi, de Ederbergland Cup. Helaas kon dit niet doorgaan vanwege corona. Eén van de trainers heeft ons nu ingeschreven voor een toernooi in Denemarken, de Dana Cup. Dit betekent dat we een week lang naar het noorden van Denemarken gaan in de eerste week van de zomervakantie 2021. Daar kijken we met z’n allen natuurlijk ontzettend naar uit en hopelijk gaat corona dat niet voor ons verpesten.

Hoe is jullie derde helft?
Die is doorgaans altijd gezellig, vooral in de douche. We hebben een paar meiden die wel een half uur onder de douche kunnen staan. Daarna gaan we wel allemaal huiswaarts, maar sommige meiden zien elkaar ook op een zaterdagavond nog.

Maak de volgende zin af: ‘Als we gewonnen hebben, dan drinken we er eentje. Als we verloren hebben, dan balen we daar even van, maar we kunnen er ook weer niet al te lang van wakker liggen. Dat doen onze trainers wel!’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here