IDW is recent gestart met een nieuwe rubriek: het Team van de Week. Wekelijks zetten we een team in de spotlights. Dat kan een eerste elftal zijn, maar ook een tweede of zesde. Heren- en vrouwenvoetbal. Veteranenteams en jeugdteams komen eveneens in aanmerking. In deze derde aflevering portretteren we de vets van TSC’04 (Tegelen). Met 18 punten uit 6 wedstrijden en  een doelsaldo van +21 de koploper van de virtuele ranglijst van het veteranenvoetbal.

In welke klasse spelen jullie?
Midden Limburg

Op welke dagen trainen jullie?
We trainen niet als team, maar op donderdag trainen er enkele spelers mee met een combinatie van het 3e en 4e elftal.

Hoe is de trainingsopkomst?
Bijzonder slecht.

Hoe lang is de harde kern van dit team al bij elkaar?
We hebben eigenlijk een samenstelling van 3 harde kernen die in de laatste 3-4 jaren is samengesmolten tot een geweldige groep. De “oude garde” (60+) voetbalde al een hele tijd bij elkaar en had een heleboel vaste patronen, niet op het veld maar vooral aan de bar. John Weber als spijkerharde linksback, geassisteerd door loopwonder Ton Jacobs en controleur Henk Karis op het middenveld. Voeg hier nog Hans Reijnders aan toe met zijn fabelachtige rechter wreef trap techniek en je had al een half team voor de wekelijkse opstelling op papier staan. Frits, onze 70 plusser complementeert de “oude garde” die zijn ervaringen uit de 1e klasse nog wekelijks op de mat legt als ware “ausputzer”.

De groep “mid life” 40/50+ plussers bestaat uit een aantal “zwaargewichten”, zowel op het veld alsmede op de weegschaal. Mark Verheijen en Richard Königs, de laatste der Mohikanen, van het succesvolle 1e elftal van Tiglieja dat in 10 jaar tijd van de 4e naar de 1e klasse promoveerde, stellen wekelijks hun uitgekooktheid ten toon. Dit zijn echte voetbaldieren. Nadat ze zich in 2002 in de 1e klasse handhaafden, nam alleskunner Patrick Faassen de positie op doel in gedurende het jaar. Dat hij niet alleen kan keepen blijkt uit het feit dat hij bij de veteranen reeds alle posities, van keeper tot centrum spits, tot in de puntjes heeft uitgevoerd en momenteel topscoorder is. Voeg hierbij nieuwkomer Vince den Broeder als voorstopper e dan heb je, als hij op tijd komt, als aanvaller een vervelende middag.  De 50 plusser Frank Hofmans verdedigt normaliter het doel als zijn rug het aan kan, anders gooit hij stoïcijns de vlag omhoog als er weer een vliegtuig over komt vliegen. Als laatste Marc Hendrix de bijna 50+, die draaft wekelijks op rechts back zijn mannetje achterna en soms ook dol.

De groep “jonkies” 30+ vertegenwoordigt sinds 2 jaar een verfrissende en broodnodige verjonging binnen de veteranen. Het merendeel heeft de scepter samen met Foas aan het begin van het millennium bij het 1e toen ook waardig overgenomen. Jammerlijk horen we vaker dat bij onze tegenstanders dat nieuwe aanwas achterwege blijft, dan heeft TSC op dit gebied gelukkig weinig te klagen. De kern van de jonkies is in 2012 nog met TSC’04 gepromoveerd naar de 4e klasse, al is dat soms allang niet meer zichtbaar op het veld. De onverzettelijke Mark Vintcent, met de kilometervreter Tommie Janbroers geflankeerd door de Petat, Niels Peulen en Marcel “Griezel” Grijzeels en dan heb je de gaatjes in de opstelling wel snel gevuld. Met de doelpunten machines Mayk Vousden en Sven Helmes voorin met ballerina Willem Stapel op 10, dan kunnen de toeschouwers zich in de handjes wrijven. Tel hier nog de wolkenkrabber en afweergeschut Michel van Ooijen en het inzichtspel van Dean Vos bij op en dan staat er een team die de 70 minuten nog maar net kan doorkomen. Gelukkig hebben we dan nog het “Lek van PEC” die als oud-topscoorder gewoon op doel wordt gezet indien nodig en daar toch wekelijks laat zien dat hij zijn bijnaam waardig is.   

Noem eens een paar sterke punten van jullie team:
Prima balans tussen oud en jong, humor en passie, voetbal kwaliteiten, loopwonders en water dragers.

En wat zou beter kunnen?
Minder laatste moment afmeldingen waardoor het technisch hart vrijdags niet op tijd aan het bier kan en de zang kwaliteiten van John Weber na de wedstrijd!

Waar zijn jullie echt trots op?
Als team zijn wij het meest trots dat de ploeg de laatste jaren is uitgegroeid tot een homogene groep vrienden die ongeacht leeftijd en voetbal kwaliteiten elke week uitkijkt om gezamenlijk inclusief de niet actieve spelers een leuke wedstrijd te spelen en een goede pot bier te drinken. Ook zijn we trots op de grote opkomst wanneer we een fietstocht, kien-avond of high beer uitje hebben.

Aan welke wedstrijd bewaren jullie speciale herinneringen en waarom?
De beste herinneringen hebben we aan de wedstrijden tegen RSC Ungenrath uit Duitsland. Jaarlijks spelen we gebroederlijk tegen elkaar, eerst thuis dan uit, en de thuisclub verzorgd dan een heerlijke BBQ, vertier en bier. De wedstrijden zijn op het scherpst van de snede maar fair zoals een echte Nederland – Duitsland wedstrijd ook moet zijn.

Ondernemen jullie als team ook iets buiten het voetbal om?
Eigenlijk te veel om op te noemen, Toepavond, Kerst kienen, High-Beer, Fietstocht, Biljart competitie, BBQ en zoals net al genoemd Nederland – Duitsland.

Hoe is jullie derde helft?
De 3e helft is bij de meesten toch wel de beste helft van de wedstrijd dag. Bij thuis wedstrijden borrelen we letterlijk nog enkele uurtjes na in de kantine voordat het gros van het team het buffet gaat opzoeken bij ons stam café Quatre Bras te Steijl.

Maak de volgende zin af: ‘Als we gewonnen hebben, dan drinken we er eentje. Als we verloren hebben, dan is het wellicht het jaar 2021! Corona (14-10-2020 bij het schrijven van dit bericht) staat helaas weer voor de deur en tot nu toe zijn we nog ongeslagen en dat zegt meer over de tegenstanders dan over onze voetbalkwaliteiten want sommigen zijn hier nog steeds naar op zoek.

Staand van links naar rechts: Sven Jünter Helmes, Willem Ballerina Stapel, Dean Arm in Vos, Tommie Stoplicht Janbroers, Marc d’n draver Hendrix, Patrick Foas Faassen, Michel Lange v Oijen, Richard Kings Königs, Mayk Wokpan Vousden, Michel Griezel Grijzeels, Niels Petat Peulen.
Zittend van links naar rechts:  Vince ik ben op tijd den Broeder, Frits Ausputzer vd Kerkhof, John Schøpkoning Weber, Xander Lek van PEC van der Weijde, Hans Buitenkantje Reijnders, Henk de controleur Karis.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here