IDW is gestart met een nieuwe rubriek: het Team van de Week. Wekelijks zetten we een team in de spotlights. Dat kan een eerste elftal zijn, maar ook een tweede of zesde. Heren- en vrouwenvoetbal. Veteranenteams en jeugdteams komen eveneens in aanmerking. In de eerste aflevering portretteerden we de JO17 van R.K.S.V. Olympia Schinveld, nu is het de beurt aan een team waarvan de leeftijd van de spelers het dubbele is: de 35+ van Merefeldia (Nederweert).

In welke klasse spelen jullie?
1e klasse op veteranen niveau. Twee jaar geleden zijn we kampioen geworden, maar vorig seizoen meteen weer gedegradeerd.

Op welke dagen trainen jullie?
Op de donderdag.

Hoe is de trainingsopkomst?
Tijdens het kampioensjaar was zeker de helft van het team op de training aanwezig (en daarna ook in de kantine….). De laatste anderhalf jaar helaas niemand meer. Dit is dan ook meteen terug te zien in de resultaten….

Hoe lang is de harde kern van dit team al bij elkaar?
Sinds 2013.

Noem eens een paar sterke punten van jullie team.
Op dit niveau sterke punten bedenken is moeilijk. Hier komen er toch een paar: teamspirit, het tijdens de wedstrijd van systeem kunnen veranderen (van 4-4-2 naar 4-4-3) en de tegenstander het bloed onder de nagels vandaan halen. Verder heeft een speler van ons het gepresteerd -vanwege zijn kiezelhard schot- het doelnet bij de thuisspelende ploeg kapot te schieten.

En wat zou beter kunnen?
Conditioneel is het niet geweldig. Maar dat is bij menig tegenstander ook dus dat valt niet echt op. Verder denken sommige spelers dat ze beter zijn dan dat ze daadwerkelijk zijn. Het kan er uiteraard ook mee te maken hebben dat toegeven dat het allemaal wat minder gaat op deze leeftijd heel moeilijk is….

Waar zijn jullie echt trots op?
Op onze trainer Ton Vaes. Vrijwilliger sinds jaar en dag bij Merefeldia. Niet alleen als trainer van de veteranen, maar ook als trainer van lagere junioren teams en als commissielid voetbalzaken niet prestatieve teams. Als er iemand een geel zwart hart heeft is hij het wel. Hierbij moeten we uiteraard onze andere leider Wim van de Kruijs niet vergeten te vermelden. Maar Ton is een uniek iemand.

Aan welke wedstrijd bewaren jullie speciale herinneringen en waarom?
Aan onze verloren kampioenswedstrijd in 2016 tegen onze “Duitse” buren van Eindse Boys. Zoals gezegd verspeelden we die dag het kampioenschap, maar wat helemaal als een bom insloeg was het overlijden van onze speler en fysiotherapeut Paul Knapen door zelfdoding. Een nog steeds zwarte bladzijde in het bestaan van de hele club.
Drie jaar later behaalden we gelukkig wel het kampioenschap door in de laatste wedstrijd Budel te verslaan.

Ondernemen jullie als team ook iets buiten het voetbal om?
Jazeker. Ieder jaar hebben we wel minimaal 1 dag dat we met z’n allen (plus aanhang) bij elkaar komen. Dan gaan we voetballen, quizzen en daarna stappen in onze stamkroeg DKW in Nederweert. Ook de BBQ is een een jaarlijks terugkerend fenomeen.

Hoe is jullie derde helft?
Eerlijk gezegd hebben we nauwelijks een 3e helft. Bijna iedereen heeft een gezin waardoor de zondagmiddag in het teken staat van familie. Na 4, 5 drankjes in de kantine gaan de meesten naar huis.

Maak de volgende zin af: ‘Als we gewonnen hebben, dan drinken we er eentje. Als we verloren hebben, dan ……. zullen we er geen minder drinken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here