De laatste thuiswedstrijd van Meerssen dateert al van 12 maart. Toen werd Silvolde met 1 – 0 geklopt. Na 10 minuten krijgt VOC 2 hoekschoppen op rij, doch deze blijven zonder gevaar. Een steekbal van Nino Everaers zet in de 12e minuut Richard Hannon vrij voor doelman Tijs te Duits. Richard laat deze laatste geen schijn van kans en schiet de 1 – 0 binnen en kan zodoende zijn vijfde doelpunt van dit seizoen bijschrijven. Halverwege de 1e helft ziet Richard dat Agit Sahin er beter voor staat dan hij zelf. Agit is hier dankbaar voor en tikt van dichtbij de 2 – 0 op het scorebord. Dan is al duidelijk dat Meerssen in de 1e helft, zoals de laatste weken gebruikelijk, effectief met de kansen omgaat.

In de slotfase voor de pauze zijn de bezoekers nadrukkelijk aanwezig. Jasper Kuijs redt in de 42e minuut ten koste van een hoekschop waaruit Sebastiaan Quispel de bal in de handen van Geoffrey Jacobs kopt. 2 minuten na de hervatting ontstaat uit de 4e hoekschop van de gasten een scrimmage die ook al eindigt in de handen van Geoffrey Jacobs. De hoekschoppen volgen elkaar op want tussen de 49e en 50e minuut dwingen de gasten 3 corners op rij af (vroeger was dat bij straatvoetbal een strafschop!). Meerssen laat ook van zich horen als Richard in de 53e minuut eerst een tegenstander op zijn weg vindt en in de rebound rakelings over schiet. 3 minuten later zet Agit van rechts voor op Dylano van Dijk doch Dylano schiet in kansrijke positie over. Aan de overkant schiet Sebastiaan Quispel na een uur wedstrijd voorlangs. Julien Rompelberg blokt een minuut of 5 later net op tijd bij een doelpoging van Wouter van der Loo. Even later bereikt een breedtepass van de linkerkant van Richard bij een uitbraak net niet Koen Claasens. Uit een vrije trap van rechts van Nino Everaers kopt Julien in de handen van de doelman. Met nog 20 minuten voor de boeg schiet uit de 8e en tevens laatste hoekschop van VOC Wessel Verhaar net naast.

Er doen zich in de slotfase verder weinig of geen kansen meer voor en na 94 minuten fluit Arthur Midden voor het einde van deze match. Daar Baronie – Juliana’31 niet is doorgegaan, neemt Meerssen nu de koppositie in met 14 punten uit 6 wedstrijden, doelsaldo 11 – 5. Het is vreemd dat Meerssen tot dusver alle 11 doelpunten in de 1e helft scoorde en in alle 6 wedstrijden nooit op achterstand is gekomen. Verder pleit het voor de defensie dat Meerssen in de laatste 3 wedstrijden geen enkel tegendoelpunt meer heeft geïncasseerd.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here