Op 16 juni wordt VVM officiële partner van het Maastrichts Sportakkoord. Ger Beckers, voorzitter VVM en Yvon Prince, voorzitter Maastrichts Sportakkoord ondertekenen het akkoord in bijzijn van sportwethouder Jongen. Yvon Prince:“ Het hoofddoel van het akkoord is meer Maastrichtenaren een leven lang met plezier laten sporten en bewegen. Sporten of bewegen is niet alleen leuk en gezond, maar draagt ook bij aan een leefbare stad waarin het prettig wonen is en waar mensen elkaar kunnen ontmoeten.” Ger Beckers: “De ondertekening van het Maastrichts sportakkoord is van belang voor de verdere ontwikkeling van het vrouwenvoetbal in zowel de breedte- als in de topsport. Samenwerking met en tussen de Maastrichtse voetbalclubs is een ‘must’. Het Maastrichts Sportakkoord levert hieraan een bijdrage.”

Op 16 juni staat wethouder Jongen ook stil bij het afscheid van de professionele voetbalcarrière van Vanity Lewerissa. Vanity is ambassadeur van de commissie VoetbalMeiden Maastricht. Deze bestaat uit vertegenwoordigers van de vier grootste amateurclubs uit Maastricht die samenwerken op het gebied van vrouwenvoetbal: SC Jekerdal, vv Scharn, Leonidas-W en RKHSV.

Lewerissa voetbalde sinds 2018 bij Ajax, nadat ze jaren speelde bij PSV, Standard Luik, VVV Venlo, Geusselt Sport, SC Jekerdal, RKHSV en WVV ’28.  Lewerissa speelde ook voor de Oranje Leeuwinnen, waarvoor ze tot elf interlands kwam.

Wethouder Jongen: “Vanity inspireert jonge meiden en het is waardevol als zij haar steentje bijdraagt aan de ontwikkeling van het meiden- en vrouwenvoetbal in de regio. Zeker nu we met de ondertekening van het sportakkoord de onderlinge samenwerking nog beter willen gaan benutten.

Meer informatie over Vanity, haar afscheid en toekomstplannen staat onder andere op www.ajax.nl.

Over het Nationaal Sportakkoord
Het Nationaal Sportakkoord draagt de titel Sport verenigt Nederland. Het doel is om samen de sport te versterken en de maatschappelijke kracht van sport optimaal te benutten. Meer info: www.sportakkoord.nl.

Over het Maastrichts Sportakkoord
In navolging van het Nationaal Sportakkoord hebben we in Maastricht een lokaal akkoord opgesteld. Het hoofddoel van het akkoord is meer Maastrichtenaren een leven lang met plezier laten sporten en bewegen. Sporten of bewegen is niet alleen leuk en gezond, maar draagt ook bij aan een leefbare stad waarin het prettig wonen is en waar mensen elkaar kunnen ontmoeten.

Sport- en beweegaanbieders, maatschappelijke organisaties, zorginstellingen, onderwijs en gemeente zijn daarom met elkaar in gesprek gegaan om ambities en uitdagingen te bespreken en concrete ideeën uit te wisselen. Op dit moment zijn er 31 akkoorden ondertekend. Onder andere met schoolbesturen als Stichting MosaLira en Stichting kom Leren, maatschappelijke organisaties als LEVANTOgroep en MIK Kinderopvang en verenigingen als Bridgeclub Maastricht en Atletiek Maastricht.

De thema’s die in het Sportakkoord aan bod komen zijn inclusief sporten en bewegen, duurzame sportinfrastructuur, vitale sport en beweegaanbieders, een positieve sportcultuur, van jongs af aan vaardig in bewegen en talentontwikkeling en sportevenementen inspireren. Meer informatie over het Maastrichts akkoord staat op www.maastrichtsport.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here