Op 5 jarige leeftijd begon Dick de Kwaadsteniet als veldspelertje bij de F-jes van VV Beegden. “Toen ik ongeveer 12 jaar oud was had mijn team geen keeper. Ik dacht: Ik keep wel voor één keer maar daarna ben ik nooit meer uit de goal gegaan” zegt Dick. Hij keepte 12 jaar in het eerste zonder ooit één wedstrijd te missen door blessures.

Tot aan het begin van dit seizoen, toen hij de 3 gespeelde wedstrijden van VV HEBES 1 niet mee kon doen vanwege fysieke ongemakken. Nu stopt hij ermee, omdat hij nog steeds niet voetbalfit is, met veel pijn in zijn hart. Hij voetbalt al vanaf de jeugd met zijn maatjes Bjorn Sonneville, Joost Hermanns, Roelie Delahaye, Dean Geerlings en later ook Lars Sonneville in hetzelfde team. Met hen heeft de bloedfanatieke en voor tegenstanders vaak ook lastige keeper de overgang van VV Beegden naar fusieclub VV HEBES meegemaakt, als ook de promotie naar de 3 de klasse. Een hoogtepunt in zijn carrière, net zoals ook de eerste wedstrijd in de 3 de klasse, die direct met 7-1 werd gewonnen. Als keeper scoorde hij ooit door in de laatste minuut de 2-2 gelijkmaker te scoren tegen DVO, door een uit een afgeslagen corner vol op zijn slof te nemen.

Mooie herinneringen, maar nu heeft hij gedwongen besloten te stoppen. Een lastig besluit, mede omdat VV HEBES nu de uitdaging heeft een paar jaar te overbruggen totdat een van de talentvolle jeugdkeepers klaar is om het doel te verdedigen in de 3e klasse.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here