Achter de schermen wordt in Schaesberg al hard gewerkt aan de seniorenselectie voor het nieuwe seizoen.

Zoals bekend schuift Tim Zuidersma een stukje op in de dug-out. De huidige assistent-trainer zal komend seizoen als hoofdtrainer de scepter zwaaien. De lege plek die daardoor ontstaat, zal worden ingevuld door Marco Steenbruggen.

Marco, voormalig eerste-elftalspeler en momenteel een van de jeugdtrainers bij .v.v Schaesberg, neemt veel voetbalbagage mee en is daarom een waardig assistent.

Verder wordt de staf uitgebreid met een teammanager. Nico Heuvelmans zal invulling gaan geven aan deze nieuwe functie. Nico heeft bij Schaesberg geen introductie nodig. Hij heeft zijn sporen verdiend in tal van functies binnen de vereniging. Hij gaat zich inzetten voor de verbinding binnen de spelersgroep. Nico zal tussen trainers en spelers instaan en de sfeer gaan bewaken. Daarbij zal hij ook oog hebben voor het tweede elftal en de jeugd.

Met de aanstelling van Nico wordt er weer een stap gezet naar verdere professionalisering van de organisatie.

Het nieuwe trainersduo is overigens al enige tijd in gesprek met kandidaten voor de selectie van komend seizoen. Het grootste deel van de huidige spelersgroep zal de vereniging trouw blijven. Dat is positief nieuws. Spelers lijken zich thuis te voelen en er kan worden voortgeborduurd op een ingeslagen weg.

Daarnaast komen er twee nieuwe spelers naar sportpark Strijthagen.

Roy Janssen en Kylian Huijnen zullen de overstap maken naar v.v. Schaesberg.

Roy Janssen is geen onbekende in de regio. De 32-jarige middenvelder is al vele seizoenen een vaste waarde bij Groene Ster. Voordat hij bij de club uit Heerlerheide speelde, was hij drie seizoenen actief bij v.v. Schaesberg. De keuze voor die club lijkt dus een logische, temeer hij destijds met veel plezier bij Schaesberg heeft gevoetbald. Roy hoopt met zijn routine van waarde te kunnen zijn en waar nodig de lijnen uit te kunnen zetten. Hij is van mening dat een club als v.v. Schaesberg in de eerste klasse thuishoort en hij wil zich daar graag voor inzetten. Aan zijn mentaliteit zal het zeker niet liggen. Naar eigen zeggen is hij een speler die erg gedreven is om de bal te veroveren.  

De andere nieuweling is keeper Kylian Huijnen. Hij komt over van Roda JC onder 21. Daarvoor keepte hij bij Alemannia Aachen. Kylian is onlangs voor zichzelf begonnen. Hij is een hoveniersbedrijf gestart. Dit is lastig te combineren met het spelen bij Roda JC. Vandaar dat hij de overstap maakt naar v.v. Schaesberg. Hij typeert zichzelf als een aanwezige keeper. Met zijn lengte van 1 meter 97 kunnen wij ons daar iets bij voorstellen.

v.v. Schaesberg hoopt met deze versterkingen plus het behoud van de sterkhouders  bovenin de tweede klasse mee te kunnen draaien.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here