Om dit seizoen nog in competitieverband te kunnen voetballen, zal er uiterlijk op 10 en 11 april weer afgetrapt moeten worden. Dat heeft de KNVB gemeld in een update. De voetbalbond beslist uiterlijk in de week van 9 februari of hervatting nog reëel is.

Nadat in oktober de competities stil kwamen te liggen, kwam de KNVB na beraadslaging bij de clubs tot twee mogelijke scenario’s om dit seizoen toch nog op enige wijze een vervolg te geven, te weten:

– De huidige competities opdelen in halve poules waarbij er alsnog een hele competitie wordt gespeeld.
– Het uitspelen van alleen de eerste competitiehelft

Trainingsopbouw
Om één van deze scenario’s tot uitvoer te brengen zal er voor de senioren A-categorie uiterlijk in het weekeinde van 10 en 11 april gestart moeten worden, stelt de bond. Hierbij wordt rekening gehouden met de trainingsopbouw naar een eventuele herstart. Mochten de maatregelen blijven aanhouden en blijken dat de huidige scenario’s niet meer haalbaar zijn, dan zal er worden besloten om de competities voor het seizoen 2020/’21 definitief niet meer te hervatten. Er vindt dan ook geen promotie/degradatie plaats.

Alternatieven
De KNVB kijkt ook vast voorzichtig naar alternatieven: men wil voor het veldvoetbal in de resterende maanden van dit seizoen op basis van inschrijving (regionale) competities of bekertoernooien organiseren voor alle categorieën, inclusief het standaardvoetbal. Op die manier kunnen teams dit seizoen alsnog op een competitieve manier wedstrijden tegen elkaar spelen. Deze competitievorm staat los van het reguliere competitieaanbod en er zal dan ook geen promotie/degradatie aan worden gekoppeld.

DE LAATSTE WEEK VAN ONZE CROWDFUNDINGACTIE GAAT IN: DRAAG JIJ IN DE WANDELGANGEN OOK EEN WARM HART TOE? WIL JE DAT WE ONS WERK VOORTZETTEN? STEUN DAN ONZE CROWDFUNDINGACTIE. Dat kan al vanaf € 2,-

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here