Na een goede seizoenstart met twee overwinningen en een wegens corona afgelaste wedstrijd werd op zondag 11 oktober de ongeslagen reeks van Roosteren beëindigd door het bezoekende Linne. Op een leeg Sportpark de Heilige Kamp leden de wit-roden een zure nederlaag, want de ploeg domineerde grote delen van de wedstrijd, maar zag de tegenstander efficiënter met zijn kansen omgaan: 1-2.

Het met fysieke ongemakken kampende Roosteren trok desondanks vanaf de aftrap fel van leer en wist Linne terug te dringen op eigen helft. Het spel werd steeds goed verlegd en de ruimtes op de zijkanten werden zo nu en dan gevonden. Dit leidde al gauw tot kansen voor Bart Kerkhof (rollertje met links in de handen van de keeper) en Mike Streukens (kopbal net over het doel). Bij de eerste de beste tegenaanval kwam Linne-spits Tom Derks ten val binnen het zestienmetergebied, wat arbiter Ruud van Helden deed besluiten de bal op de stip te leggen. Derks zelf wist zich wel raad met dit buitenkansje: 0-1. Dit was het begin van de enige fase in de wedstrijd waarin de gasten de boventoon voerden. Echter, al snel na de openingstreffer had Roosteren-vedette John Vogten de gelijkmaker moeten scoren, maar van dichtbij trof hij de gastendoelman. Daarna volgden twee grote kansen voor Linne, dat een overtalsituatie slecht uitspeelde en de bal 2x van de lijn zag worden gehaald door een Roosteren-speler. De 0-2 kwam er echter alsnog, nadat flankspeler Giovanni Swemers diep werd gestuurd en de bal langs de uitkomende doelman Tom Reijnen punterde. Een zure achterstand, in de wetenschap dat voetballend Roosteren veel sterker was geweest. Het was het signaal voor de wit-roden om nog een tandje bij te schakelen, maar scherpte en geluk in de afronding ontbraken voor rust bij een kopbal van Niels Hamacher tegen de lat en een schitterende volley van Mike Streukens.

Tijdens de rust was het geloof in een goed resultaat nog volop aanwezig en dit was goed te zien direct na de aftrap van de tweede helft. Roosteren schoot uit de startblokken en binnen 5 minuten was de aansluitingstreffer een feit. Na een goede aanval over links kwam de bal terecht bij Liam Burhenne, die niet twijfelde en raak punterde voor zijn eerste competitiegoal in Roosteren-dienst: 1-2. Linne werd nu volledig teruggedrongen op eigen helft en met voorzetten vanuit vooral de hoog spelende backs probeerde Roosteren de gelijkmaker te produceren. Een aantal hachelijke situaties voor Linne-keeper Tim Suntjens ten spijt, een treffer leverde het niet op. Wat de wit-roden ook probeerden, het geluk was deze zondag niet aan hun zijde. Ook invallers Jordan Cox, Fabio Morelli en Danny Bongers konden ondanks hun tomeloze inzet het tij niet keren. Linne kon er slechts sporadisch uit komen, maar steeds was Roosteren achterin op z’n hoede. Aan de 1-2 achterstand veranderde niks meer, waardoor het een vervelende zondag werd voor Roosteren.

Een dubbel gevoel na de wedstrijd, met aan de ene kant tevredenheid over het vertoonde spel, maar aan de andere kant 0 punten. Nu is het met z’n allen in spanning afwachten op de persconferentie van het duo Rutte-de Jonge dinsdagavond, want dan horen we of we door mogen gaan met voetballen of dat we wederom een voetbal loze periode tegemoet gaan. Mocht de competitie kunnen vervolgen, dan wacht Roosteren volgende week een zware uitwedstrijd tegen Sporting Sittard’13.

Nawoord redactie 13 0ktober 2020: inmiddels is duidelijk dat d competitie wederom voor een periode is stilgelegd.

Lees ook het verslag dat VV Linne van deze wedstrijd maakte.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here