4E klasser RKSV Olympia Schinveld heeft vandaag haar nieuwe thuis- en uittenues voor het seizoen 2021/2022 gepresenteerd.

Sinds 3 jaar kent deze trotse vereniging een samenwerkingsverband met Hummel en Intersport Superstore Gardenz. Net als het vorige tenue is het nieuwe tenue een volledig “eigen” ontwerp. Voorzitter Roy Cornelissen bouwt echter een voorbehoud in:

‘Een aantal maanden geleden ben ik via Twitter in contact gekomen met Jack Henderson (35) uit Preston, Engeland. Jack, werkzaam in de sports retail in Engeland, is net als Zico Bock (speler van Schinveld 1 en lid van onze kledingcommissie) en ik helemaal gek van tenues en designs. Nadat we over en weer wat berichten hadden uitgewisseld, kwam Jack met de eerste designs/voorstellen.Na het nodige bijstellen, de nodige opmerkingen en wat verbetervoorstellen over en weer, heeft dit tot een voorlopig ontwerp geleid.

Vervolgens zijn we in overleg getreden met Deventrade in Deventer. Samen met onze regionale clubvertegenwoordiger van Deventrade Douwe Homma, special designer Kirsten Esselink en oud FC Twente speler Martijn Abbenues (club vertegenwoordiger landelijk) gingen we aan de slag. De designs van Jack Henderson werden voorgelegd en besproken.

Ook bij Deventrade raakte men enorm enthousisast. Het grote voordeel is dat het tenue in principe volledig maatwerk is: dus naar onze wensen samengesteld.

Details

Wat meteen opvalt zijn de drie verschillende kleuren rood die gebruikt zijn in het thuisshirt. “Speels” onderbroken door een aantal witte lijntjes. Dit samen vormt wel weer een symmetrisch geheel.

In het zwarte keepersshirt komt ditzelfde design weer terug: drie verschillende kleuren zwart, onderbroken door rode lijntjes, refererend aan de clubkleuren. Het geheel wordt afgemaakt met rode biesjes aan de kraag, mouwen en broekspijpjes.

Ook de witte broekjes van het thuistenue zijn afgewerkt met een rood biesje. Meest in het oog springende details zijn natuurlijk het woord “Sjilvend” in de kraag. In het dialect wordt “Schinveld” als “Sjilvend” uitgesproken. Daarnaast wordt RKSV Olympia in de volksmond gewoon “Schinveld” genoemd. Daarnaast natuurlijk het Limburgse vlaggetje dat tussen de schouderbladen geplaatst is.

Zeker op het zwarte uittenue springt dit direct in het oog door de kleurencombinatie van de vlag op de zwarte achtergrond. Van dichtbij is nog te zien dat het Limburgse vlaggetje omrand is door een goudkleurig kader. Ook voor de rugnummers is een zeer apart, modern en uniek design gekozen.

Uittenue

Sinds een aantal jaren kent RKSV Olympia Schinveld een zwart uittenue. In het nieuwe uittenue zijn horizontale rode en witte streepjes verwerkt, op een symmetrische basis, die natuurlijk aan de clubkleuren refereren. De broekjes zijn afgewerkt met een rood-wit biesje. Deze kleuren “springen” er extra uit, afgezet tegen de zwarte kleur van het tenue. Ditzelfde geldt voor het clublogo op de borst.

Mintgroen

Het uittenue voor de keeper is volledig mintgroen, gebaseerd op het 3e tenue van Everton (dat ook in Hummel speelt). Er is bewust gekozen voor een afwijkende kleur. Immers blauw en geel zijn redelijk gangbaar en daardoor minder uniek. De mouwen en het broekje hebben dezelfde kleur. De “body” van het shirt is in een meer donkere tint mintgroen uitgevoerd, wat weer mooi contrasteert. Ditzelfde geldt voor de omslag van de kousen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here