In deze aflevering publiceren we een interview met Maikel Venhovens, de jonge voorzitter van BSV Limburgia/Kamerland en tevens voormalig eigenaar van In de Wandelgangen. En eerlijk is eerlijk: zonder Maikel zou de website misschien niet meer hebben bestaan. Hij was degene die het aandurfde om een doorstart te maken toen in 2018 bekend werd dat wellicht de stekker eruit ging.

IDW

Wat heeft je ertoe gedreven om In de Wandelgangen in de lucht te houden?
Elke voetballiefhebber in Zuid 1 en Zuid 2 weet wat In de Wandelgangen betekent voor ieder lid. Als trouwe volger keek ik er dagelijks op en de livescore vond ik ook een echte aanwinst. Toen bekend werd dat het verloren zou gaan, heb ik aangegeven best een doorstart te willen maken.

Begin van dit jaar heb je ondergetekende gevraagd of er interesse was om de website van jou over te nemen? Was het beheer niet meer te combineren met je werk en andere bezigheden?
Eind november werd ik (onvoorzien bij de overname van IDW) voorzitter bij BSV Limburgia/Kamerland. Ik vond toen dat ik meer afstand zou moeten nemen van In de Wandelgangen omdat je naar mijn mening niet eigenaar van zo’n gigantisch platform kan zijn in combinatie met voorzitterschap bij de club. Ergens kruist het wellicht ooit elkaars doelen en dat wil ik bij voorbaat al voorkomen. Omdat ik wist dat jij (Helmi van Nuil) de zaken prima voor elkaar zou kunnen hebben, wist ik dat het een goede keuze zou zijn om iets meer naar de achtergrond te gaan.

Achter de schermen wordt gewerkt aan een volledig nieuwe website. Ben je benieuwd? Welke rubrieken vind je zelf het meest interessant?
We hebben er al vaker over van gedachten gewisseld, ik ben ontzettend benieuwd. De huidige website oogt natuurlijk wat drukker en is wat minder flexibel te bewerken. Mijn favoriete rubrieken zijn de spelerscarrousel, interviews, wedstrijdverslagen en natuurlijk het meest belangrijke voor iedere club: ‘de vrijwilliger’.

Heb je wensen ten aanzien van onderwerpen of rubrieken?
Nee hoor. Vorig jaar hebben we gepeild bij meer dan 1.500 bezoekers welke rubrieken etc. zij het meest bezochten. Bijna iedereen had andere wensen, dus ik zou zeggen hou het pakket lekker breed zodat het voor iedereen toegankelijk is.

BSV Limburgia/kamerland

Hoe bevalt het voorzitterschap?
Heerlijk! Hiervoor was ik voorzitter van de jeugdafdeling en hoewel ik nog niet het idee had dat we hier klaar waren denk ik dat we de organisatie nu zo neergezet hebben dat de hele vereniging weer stappen kan maken. Zo hebben we ervoor gekozen om grote functies in stukken te hakken met commissies, zodat we taakverlichting kunnen doorvoeren en daardoor wellicht sneller leden enthousiast kunnen maken. Daarnaast vang je het wegvallen van iemand altijd iets makkelijker op dan.

Wat typeert BSV Limburgia/Kamerland als club?
Wij zijn een club met een rijke historie (zelfs landskampioen geweest) die toch altijd nastreeft op een zo hoog mogelijk niveau te acteren. Onze kantine is een soort uitgaansgelegenheid voor leden, supporters en vele mensen uit de regio waarbij de sfeer altijd fantastisch is. Daarnaast hebben we natuurlijk nog altijd een hele mooie jeugdafdeling waarvan komend seizoen weer 2 jongens uit de JO19 aansluiten bij de selectie.

Wat zijn de ambities van de club?
Wij kijken altijd op korte en lange termijn naar onze plannen. Op korte termijn willen we de jeugdafdeling professionaliseren, daarvoor hebben we Regillio Vrede als technisch adviseur aangesteld. Ook willen we op korte termijn een stabiele speler van de 1e klasse zijn. Daarnaast willen we op langere termijn natuurlijk meer structuur en ontwikkeling zien, daar zijn we al goed mee bezig trouwens.

Corona heeft diep gesneden in de ziel van de voetballiefhebbers. Hoe kijk je terug op die periode? Hoe heeft de club die voetballoze periode gebruikt?
Ongelofelijk wat een paar maanden voor een impact kunnen hebben op de hele wereld toch! Ineens midden in het seizoen de deuren van die schitterende complexen op slot met plakkaten van de gemeente ‘verboden toegang’. Onze leden konden de voetbalschoenen niet meer aantrekken, de kantine en het complex lagen er verlaten bij… gewoon een drama. Als club hebben we niet veel kunnen doen de eerste tijd, alleen op de achtergrond. Gelukkig kunnen we nu weer vooruit kijken en begint de carrousel weer langzaam te draaien.

Jullie bestaan dit jaar 100 jaar en hadden plannen voor een feest, hoe gaat dit nu?
We waren in de voorbereiding van mooie evenementen zoals een wedstrijd tegen ex-internationals halverwege mei. Daarnaast wilden we reünie wedstrijden spelen, was er een jubileum shirt ontworpen enzovoorts. Al deze activiteiten hebben we opgeschoven naar eind komend seizoen. We gaan in ieder geval niet feesten voordat het corona virus verdwenen is, dat zou niet binnen onze fatsoensnormen passen.

Je bent onlangs gestart met een eigen bedrijf. Kun je daar iets over vertellen?
Klopt. Per 1 juni ben ik het bedrijf Phone Fixing gestart naast mijn werk in het onderwijs. Ik heb altijd de ambitie gehad voor een eigen bedrijf en toen ik plots een reparatie aan mijn telefoon nodig had, is het idee ontstaan dat nu werkelijkheid is. Bij Phone Fixing komen wij op locatie bij de klant voor de reparatie van telefoon/tablet. Klanten kunnen op onze website (www.phonefixing.nl) onze prijzen zien en zelfs een afspraak inplannen. Binnen 20 km vanuit Amstenrade rekenen wij geen voorrij kosten en repareren wij meestal binnen 45 minuten in onze geheel omgebouwde reparatie bus. Op onze Facebook pagina plaatsen wij af en toe wat nieuwtjes en foto’s van bijvoorbeeld reparaties. Ook proberen we tweedehands telefoons tegen een hele scherpe prijs daar aan te bieden inclusief 3 maanden garantie.

Wie is jouw favoriete voetballer en/of keeper alter tijden?
Ik heb geen echte favoriete voetballer. Ik geniet meer van het collectief.

Van welke Nederlandse club ben je fan?
Ajax natuurlijk!

Van welke buitenlandse club?
FC Barcelona

Wie is volgens jou de beste Nederlandse trainer en waarom?
Louis van Gaal was in zijn tijd natuurlijk een geweldige trainer maar past in het hedendaags niet meer. Ik kijk altijd graag naar het spel van Peter Bosz als zou hij wel een tweede systeem moeten ontwikkelen voor als de wedstrijden erom vragen. Ik denk ook dat Alfred Schreuder een hele goede coach is die nog niet helemaal uit de verf is gekomen en waar we nog van kunnen gaan genieten.

Tot slot enkele persoonlijke vragen

Hobby’s
De voetbalclub en fotografie

Favoriete tv-programma
Ik kijk niet heel veel TV, wat is daar tegenwoordig nog op? Ik kijk liever een goede serie.

Naar welke muziek luister je?
Top 40, Q-music of Sky Radio

Bier of wijn?
Ik drink geen alcohol

Favoriete eten
Een heerlijke barbecue

Waar word je blij van?
Het leven met mijn vrouw Jamie en in augustus ons 1e kindje.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here