IndeWandelgangen heeft een samenwerking met de redactie van De Pingeliëer, de nieuwsbrief van R.I.O.S, uit Echt. In de nieuwsbrief van deze week staat een interview met Denny Maessen, speler en bestuurslid van RIOS’31. IDW mag dit publiceren.

‘Vanaf mijn 10e jaar voetbal ik bij RIOS. Afgelopen seizoen was mijn 14e seizoen in het eerste elftal. In deze jaren heb ik veel meegemaakt met de club. Diverse degradaties, maar ook promoties. Moeilijke momenten maar vooral ook veel leuke momenten. Het enige dat nog ontbreekt is een kampioenschap.

Sporten in teamverband is voor mij de ideale uitlaatklep na een drukke werkweek. Eerst lichamelijke inspanning en daarna het sociale contact met mijn teamgenoten. Bij de voetbalvereniging zijn vriendschappen voor het leven ontstaan. Omdat ik jarenlang heb mogen profiteren van de inzet van een hele hoop vrijwilligers binnen de club vond ik het tijd dat ik iets terug kon doen en ben ik in 2016 bestuurslid geworden. Ik wilde hiermee ook een signaal afgeven aan de andere jongeren van de vereniging. Veel clubs draaien op een select gezelschap van steeds ouder wordende bestuursleden en vrijwilligers. Het is belangrijk dat er verjonging plaatsvindt. Als alle leden zich enkele uurtjes per jaar inzetten voor de club kunnen we nog jaren profiteren van de gezelligheid en plezier in en naast het veld.

Tot aan de coronacrisis ging het redelijk goed met het eerste elftal. Helaas geen kampioenskansen, maar er was nog een grote kans op een plek voor nacompetitie voor promotie naar de 4e klasse. De KNVB heeft het seizoen 2109-2020 beëindigd. Er zullen geen degradaties en promoties plaatsvinden. Er is in de afgelopen weken door de gemeente groot onderhoud aan de velden gepleegd. Tot na de zomerstop zullen er voor de senioren waarschijnlijk geen voetbalactiviteiten meer plaatsvinden bij RIOS. Voor de jeugdelftallen wordt er samen met EVV bekeken hoe we de trainingen veilig kunnen hervatten.

De leden ontvangen ons clubblad de Pingelieër. Hierin worden ze op de hoogte gehouden van de actualiteiten binnen de club. Er zijn tot op heden nog geen alternatieve activiteiten georganiseerd. Het resterende seizoen wordt niet meer afgemaakt. Dit is besloten door de KNVB. Voor het komende seizoen hopen we na de zomer weer normaal te kunnen starten zonder beperkingen als gevolg van het coronavirus.

Voor het komende seizoen hoop ik dat we weer bovenaan in de 5de klasse mee te kunnen doen met het eerste elftal. Geïnteresseerden kunnen zich zeker aanmelden als nieuw lid. De technische commissie is namelijk op dit moment druk bezig om de selecties voor het komende seizoen rond te krijgen. Mensen kunnen zich aanmelden voor zowel het eerste elftal, maar ook voor recreatieve elftallen.

We missen als RIOS’31 iedereen die verbonden is aan onze club. De spelers, de vrijwilligers en ook de supporters. Hopelijk blijft iedereen gezond en kunnen we over een tijdje weer voetballen en daarna gezellig in onze kantine samenkomen.’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here