Vandaag heeft ons het droevige bericht bereikt dat Hein Smith, voormalig beheerder en kartrekker van onze website, is overleden. De Heerlenaar, die al geruime tijd ziek was, werd 68 jaar.

De voormalig doelman van Coriovallum en bestuurder van SV Heerlen, Heksenberg en MSP’03 is jarenlang de drijvende kracht geweest achter IDW. Als vrijwilliger. Het afnemen en uitwerken van één interview per week in het begin groeide uit tot steeds meer. IDW werd bijna een dagtaak. De belasting werd nog groter toen de op zondag veel geraadpleegde livescore erbij kwam. In een interview uit 2019 zei hij: ‘Op het hoogtepunt had IDW 160 wedstrijden live. Driekwart van de verenigingen deed mee en gaf tussenstanden door. Maar in de winter was ik ’s ochtends vroeg bezig met het verwerken van de eerste afgelastingen. Dan was ik soms tot ’s avonds acht uur bezig. Slopend.’

En niet meer vol te houden. Zodoende besloot hij begin 2019 te stoppen met het platform. Een besluit dat Hein zwaar viel, maar onoverkomelijk was. In een paar weken was hij veertien kilo kwijtgeraakt. Hij voelde zich niet goed. Was zwak. Later bleek dat hij ongeneeslijk ziek was.

De redactie van IDW bedankt Hein voor alles wat hij voor onze website heeft betekend en wenst zijn naasten veel sterkte met het verwerken van dit groot verlies.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here