De Sittardse oefenmeester (45) is sinds 1 april 2020 in dienst van de Schinveldse 4e klasser en heeft het bestuur laten weten dat hij zijn aflopende contract niet gaat verlengen. Tijdens de training van gisteravond heeft hij de spelersgroep hierover ingelicht.

Dit bericht komt voor het bestuur niet als een verrassing; voorzitter Roy Cornelissen: “Pietro had ten tijde van zijn contractverlening, in januari van dit jaar, al laten doorschemeren dat dit wel eens zijn laatste seizoen zou kunnen zijn”. De reden voor dit vroege besluit is gelegen in het feit dat Lisai zijn club de tijd en kans wil geven om te werken aan een profielschets voor zijn opvolger.

Schinveld is de eerste club waar Lisai als hoofdtrainer actief is.

Lisai: “niets dan lof voor deze prachtige club; een fantastisch goed bestuur, een geweldig trouwe supportersschare en bovenal een schitterende accommodatie waar ik als trainer perfect heb kunnen werken. Alles, maar dan ook werkelijk alles, is tot in de puntjes geregeld. Zaken die voor mij als trainer erg belangrijk zijn, maar niet altijd vanzelfsprekend. Deze club zal voor altijd heel speciaal voor me zijn, en dat meen ik uit de grond van mijn hart. Dé club die het avontuur met mij aandurfde als beginnend trainer. En dan natuurlijk een hele mooie spelersgroep, waar absoluut nog rek in zit. En ook bij de afdeling jeugd loopt nog behoorlijk wat talent rond. Deze club gaat een mooie toekomst tegemoet! Let op mijn woorden…

Mensen die mij goed kennen weten dat ik ambitieus ben; dat was ik als speler al en dat ben ik als trainer ook. Ik voel dat voor mij de tijd is gekomen om een vervolgstap in mijn carrière te maken. Om het beste uit mezelf als trainer te halen.

Ik wil de mensen in Schinveld heel hartelijk bedanken voor de kans die ik gekregen heb en wens deze club dan ook heel veel succes toe. Ik zal Schinveld zeker blijven volgen gedurende het vervolg van mijn carrière en ik zal er dan ook nog regelmatig mijn gezicht laten zien.

Maar eerst nog dit seizoen: zoals men dat van een gedreven en oprechte trainer mag verwachten, ga ik er natuurlijk alles aan doen om met mijn ploeg dit seizoen zo hoog mogelijk te eindigen.

Het bestuur geeft aan dat men ontzettend veel begrip en respect heeft voor zijn besluit en wil hem dan ook heel veel succes toewensen voor wat betreft zijn toekomstige carrière.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here