Al vanaf 1978 is hij lid van SV Roggel. Als vrijwilliger steekt hij ontzettend veel tijd in de accommodatie van Sportpark ‘De Mössehook’ te Roggel. Het kalken van de lijnen, het onderhouden van de kleedlokalen en het beheren van de kantine zijn voorbeelden van taken die Harry Kuijpers allemaal op zich neemt. Wat zou de Midden-Limburgse club SV Roggel zonder hem moeten?

Leeftijd?
67 jaar.

Burgerlijke staat
Ik ben getrouwd, heb twee kinderen en twee kleinkinderen.

Wat doe je voor werk?
Ik ben momenteel gepensioneerd maar doe, als tijdverdrijf en omdat het een baan is met constante nieuwe uitdagingen, werken bij Ria Joosten Catering en evenementen.

Heb je vroeger gevoetbald/getraind, zo ja waar en op welke positie?
Ik heb vroeger inderdaad gevoetbald. Technisch gezien was ik niet zo’n uitblinker. Ik moest het meer hebben van mijn inzet en hard werken voor het team waarin ik speelde. Ik heb dan ook de eer gehad om voor Roggel 1 uit te mogen komen als rechtervleugel speler. Al was dat niet al te lang. Daarna heb ik geloof ik alle teams doorlopen. Dit tot en met de veteranen. Maar je krijgt dan wat last “vanne knäök” en dan kun je daardoor niet meer optimaal presteren. Ik heb toen maar de scheidsrechters fluit ter hand genomen en ben verenigingsscheidsrechter geworden.
Ook ben ik als trainer vele jaren, ik dacht zo’n 30 jaar, actief geweest voor de club. Toen ik bij de club kwam in 1978 was ik werkzaam als sportinstructeur bij defensie. Hieruit vloeide voort dat ik me aanmeldde als trainer bij SV Roggel om de jeugd te trainen. Als trainer en leider van de A1, C1 en later ook de dames, stond ik toentertijd wel 3 à 4 avonden op het veld. De laatste jaren was ik vooral actief als trainer van de F-jeugd en de kabouters op de woensdagmiddag. Verder heb ik nog een aantal jaren gefunctioneerd als jeugdvoorzitter. 

Wat is je relatie met voetbal of met de voetbalclub SV Roggel?
Sinds 1998 heb ik zitting in het bestuur van de SV Roggel. Van hieruit ben ik werkzaam in verschillende commissies zijnde, de kantinecommissie en de Commissie van Orde

Waaruit bestaat je werk als vrijwilliger?
Mijn vrijwilligerswerk bestaat onder meer uit:

1) Kantinebeheerder:

• Inkoop

• Poetsen en onderhoud kantine

• Kantinedienst op zondagmorgen

2) Poetsen en onderhoud kleedlokalen en douches

3) Belijnen van de velden

Wat maakt SV Roggel een mooie club?
Ik ben sinds 1978 lid van SV Roggel. Ik proefde toen al gelijk de verbondenheid en de gemoedelijke sfeer bij deze club. Het is een club waar je je direct thuis voelt. Heel belangrijk voor ons is dat de leden weten waar wij als vereniging voor staan! Wij blijven als bestuur voortdurend vooruitkijken, niet alleen naar het voetbaltechnische gedeelte, niet alleen naar de spelers maar zeer zeker ook naar de vrijwilligers. Vooral het laatste, het groot aantal vrijwilligers waar SV Roggel over beschikt maakt de club wat het nu is: een gezonde en voortvarende voetbalclub. Om met de woorden van onze voorzitter te spreken: “ALLEIN KÈNSE ’N BIETJE, SAME KÈNNE WAE HIËL VÄÖL”

Welke verwachtingen heb jij van SV Roggel 1 de rest van het seizoen?
Het vlaggenschip van de club, het 1e elftal kende een sterke start voor wat betreft de bekerronde. Helaas gold dit niet voor de competitie. Hier gingen de eerste 2 wedstrijden verloren en was de voortzetting ook niet zo denderend. Toch heb ik er alle vertrouwen in dat trainer en spelers van het 1e in de tweede helft van de competitie het roer om kunnen gooien en uiteindelijk naar, ik hoop misschien een periode pakken en ons handhaven in de Vierde Klasse.

Zijn er nog wensen voor je binnen de voetbalvereniging? (Iets met de accommodatie misschien?)
Ten aanzien van de accommodatie zijn er nog wel wensen nl. uitbreiding met twee kleedlokalen en het bouwen van een terras.

Heb je naast het vrijwilligers nog tijd voor andere hobby’s, zo ja welke? 
Andere hobby’s zijn: golven. Werkelijk een mooie sport om te beoefenen. Wandelen met als combinatie een balletje slaan is toch geweldig. Maar dat “balletje slaan” is toch moeilijker als men zou denken.

Nog enkele algemene voetbalvraagjes,

Wie is uw favoriete keeper aller tijden?
Edwin Van der Sar.

Van welke Nederlandse club ben je fan? 
PSV.

Van welke buitenlandse club?
Borussia Mönchengladbach.

Messi of Ronaldo?
Messi.

Gaat het nog goed komen met het Nederlands elftal? 
Of het nog gaat lukken met het Nederlands Elftal?  Nou voorlopig even niet. Het is wachten op een nieuwe generatie spelers met wél de juiste mentaliteit en die er alles voor over hebben om voor Nederland te mogen uitkomen.

Tekst en interview
Bas van de Braak 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here