Gisteren stond om 14:00 uur de 5de competitiewedstrijd op het programma voor het vaandelteam van Maarheeze.

De wedstrijd:

Maarheeze begon slap aan de wedstrijd en in de 1e minuut kregen de bezoekers een mogelijkheid na een vrije trap die voor het doel werd geslingerd. De bal ging voorlangs en de thuisploeg kwam met de schrik vrij. Dit was de enige mogelijkheid voor de gasten tijdens deze wedstrijd. Na deze mogelijkheid bleek het eenrichtingsverkeer richting het doel van Heythuysen. Zo was er in de 9e minuut een kans voor Remy Verhoeven  die de bal na een voorzet van Ralf van Beek niet binnen kon koppen. In de 12e minuut kwam de volgende kans. Na een goede vrije trap vanaf links kopte Thijs van der Schoot de bal richting de verre hoek, de keeper strekte zich en haalde bal onder uit de hoek. In minuut 18 kwam Sammy Dirkx goed door en bediende Remy Verhoeven op maat. De normaals zo trefzekere spits schoot de bal helaas niet tegen de touwen. In de 43e minuut leek de thuisploeg dan toch op een terechte 1-0 te komen na een goede aanval via het middenveld. De bal kwam via Sammy Dirkx bij Ralf van Beek terecht en hij schoot buiten bereik van de keeper de bal op doel. De bal ging echter via de binnenkant van de paal weer terug het veld in. Ondanks het slordige spel kreeg Maarheeze in de 1e helft toch zeker 5 kansen om met een voorsprong de kleedkamer op te zoeken. Dit gebeurde niet en zo gingen beide ploegen rusten met de brilstand op het scorebord.

Na de rust kwam Maarheeze vol goede moed uit de kleedkamer.

Ze startte goed en het was Heythuysen dat terug werd gedwongen op de eigen helft. Maarheeze moest wel opletten dat ze in de omschakeling niet tegen een zeperd zouden oplopen. In de 51e minuut kwam de net ingevallen Jordy van Zon na een goede kopbal van Remy Verhoeven 1 op 1 met de verdediger. Hij kapte deze goed uit en schoof de bal voorbij de keeper. Tot ieders verbazing ging de bal aan de verkeerde kant van de paal voorlangs. In de fase na deze kans stond de heel goed keepende keeper van Heythuysen vaak in de weg of was de laatste pass onzuiver en werden de kansen om zeep geholpen. In de 70e minuut leek Maarheeze dan toch de 1-0 te maken, maar de scheidsrechter keurde de bal af vanwege hands of buitenspel. De wedstrijd naderende het einde en in de 88e minuut kreeg Maarheeze nog een hele goed kans. Een vrije trap vanaf links werd door Ralf van Beek voor het doel gegooid. De bal kwam bij Cas Baudion terecht die vrij voor de keeper de bal helaas naast het doel kopte.

Het zat vandaag dan ook niet mee en de bal wilde/ mocht er vandaag gewoon niet in. Na weinig extra tijd floot de scheidsrechter voor het einde. Het punt werd door Heythuysen gevierd en Maarheeze bleef met een enorme kater achter. Volgende week gaan de mannen op revanche in de uitwedstrijd tegen SV Roggel. De wedstrijd in Roggel begint om 14:30 uur en hopelijk mag het vaandelteam weer op veel supporters uit Maarheeze rekenen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here