Nu de coronamaatregelen het huidige seizoen grotendeels hebben lamgelegd, kan de blik worden gericht op voetbaljaar 2021-2022. Het bestuur van SC Jekerdal uit Maastricht gaat verder met hoofdtrainer Nour Eddine El Ouali en ook bij de jeugd is een aantal cruciale technische functies ingevuld.

De COVID-19 pandemie heeft de ambities van het eerste elftal stevig doorkruist. Met een eerste plek in de derde klasse A hebben de mannen van trainer Nour Eddine El Ouali een streep kunnen zetten door een eventuele promotie. Een nieuwe poging onder zijn leiding volgt volgend seizoen, want El Ouali blijft nog minstens een seizoen bij SC Jekerdal.

Positieve sfeer

Hij wordt omringd door Paul Coenen, Jens Liman (keeperstrainer) en Arthur Meijer (trainer tweede elftal), die allemaal hebben aangegeven bij SC Jekerdal te blijven. Nour Eddine El Ouali: “Het is natuurlijk zonde dat we dit seizoen niet hebben kunnen vervolmaken, maar er hangt een zeer positieve sfeer rondom de club. Het is niet voor niets dat Ajax in de zomer graag een trainingsweek bij ons komt verzorgen. Als ik zie wat er, ondanks alle beperkingen die het gevolg zijn van corona, allemaal voor de jeugd wordt georganiseerd: dat is echt fantastisch en een groot compliment waard aan alle betrokkenen. Ik heb zelf ook een aantal trainingen voor de jeugd mogen verzorgen en dat heeft bijgedragen aan mijn enthousiasme om er ook volgend seizoen weer vol voor te gaan.” 

Continuïteit jeugd

Het bestuur van SC Jekerdal heeft een meerjarige overeenkomst gesloten met technisch jeugdcoördinator Maikel Heijing en de Voetbalschool van Igor Hameleers. Ron van Beek, bestuurslid jeugdzaken: “Wij zijn heel blij dat Maikel en Igor zich voor twee seizoenen met een optie voor een derde jaar hebben gecommitteerd aan SC Jekerdal. Voor de ontwikkeling en opleiding van onze jeugdspelers – en dan hebben we het over 700 leden – is continuïteit heel belangrijk. Op deze manier kunnen wij zoveel mogelijk maatwerk bieden.”

Het Technisch Hart bestaat uit Paul Coenen (manager voetbaltechnische zaken) en Maikel Heijing (technisch jeugdcoördinator). Die laatste vormt een drie-eenheid met Tonny Brouns (jeugdcoördinator onderbouw) en Erik Janssen, die afgelopen februari de vacante positie van jeugdcoördinator bovenbouw heeft ingevuld.

Voor de Batteraove – de minipupillen van SC Jekerdal – is er ook een nieuwe coördinator/Opperbatteraof aangesteld: Igor Hameleers gaat deze functie vanaf het seizoen 2021/2022 combineren met de trainingen die hij voor de jeugd verzorgt met De Voetbalschool. “Met deze personen op deze belangrijke functies zijn wij over de hele linie sterk bezet”, concludeert Van Beek.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here