Het is de afgelopen jaren gebruikelijk dat Chevremont en KVC Oranje elkaar in de voorbereiding van het voetbalseizoen ontmoeten om de degens met elkaar te kruisen. Zij het dan met een ietwat aangetrokken handrem. Dat gebeurt dan veelal in het eerste oefenduel van beide clubs. De ene keer wordt aan de Voorterstraat in Bleijerheide gebald, de andere keer aan de Kaffeberg in Chevremont. Komende zaterdag, 15 augustus, vindt de onderlinge confrontatie tussen de twee oudste amateurclubs van Kerkrade in Chevremont plaats. Aanvang van het duel is 18.00 uur.

Aan het begin van weer een voetbaljaargang kijken supporters altijd nieuwsgierig uit naar wat er in een selectie is gebeurd. Dat geldt natuurlijk niet alleen voor de beide ‘Traditionsvereine’ uit Kerkrade. Maar goed, we beperken ons hier tot deze clubs. Chevremont, dat komend seizoen wederom in de eerste klasse uitkomt, zag een aantal mannen naar elders gaan. Doelman Mark Voss vertrekt na 5 jaar richting Groene Ster dat in de derde divisie voetbalt. Rodney Klinkenberg en Casper Robijns keren terug naar hun oude liefde KVC Oranje. Twan Roex, die overkomt van LHC, is de mogelijk nieuwe keeper en tevens tot op heden de enige versterking van buitenaf. 

Ook bij derdeklasser KVC Oranje zijn er mutaties. Meerdere zelfs, uitgaande en inkomende. Ruud Vanhauten is gestopt, Ron Swinckels gaat het wat rustiger aan doen op een lager elftal bij oude liefde Chevremont. Mel Angerer zoekt zijn geluk bij RKHBS en Faruk Kaya keert terug naar FC Kerkrade-West. De twee aanvallers gaan hun jacht op doelpunten dus elders voortzetten. Daar staat de komst van de nodige nieuwe coryfeeën tegenover. Tim Blättler (Groene Ster) en Rodney Klinkenberg zijn aanvallers met veel scorend vermogen. Admil Muric (Groene Ster), Casper Robijns  en wellicht Bjarn Eck (The Nickerbockers, Groningen) zijn mannen die de defensie kunnen versterken.

Kortom, er is genoeg om naar uit te kijken. Of alle nieuwkomers zaterdag bij de oefenpot in Chevremont aan de aftrap verschijnen was bij het ter perse gaan van deze voorbeschouwing nog niet bekend. Voor een deel gaat dat zeker wél gelden. Meteen een mogelijkheid voor de supporters om een eerste indruk te krijgen van de kunsten van nieuwe acteurs. Dat loont altijd de moeite, zeker als we bedenken dat beide teams al een aantal jaren, en ook nu weer, ambitie uitstralen. Chevremont stond al weer een paar keer op de drempel van de hoofdklasse, terwijl KVC Oranje komend seizoen wellicht aan de deur van de tweede klasse zal aankloppen, het niveau dat men een klein decennium geleden, aan het einde van het seizoen 2011-2012, de voetbaljaargang waarin het kunstgrasveld in gebruik werd genomen, moest verlaten.

U bent welkom, zaterdag, om 18.00 uur, aan de Kaffebergsweg, de locatie waar ruim 50 jaar geleden om het Nederlands kampioenschap bij de amateurs werd gestreden, de plek ook waar voormalig sterrendrager Willy Brokamp en Roda JC-icoon Ger Senden hun eerste voetbalsporen verdienden. Verschil tussen toen en nu: destijds lag er natuurgras, nu doen we het, net als in Bleijerheide, op plastic sprieten. Bovendien stond er een halve eeuw geleden een prachtige houten zittribune, die inmiddels tot het verleden behoort. Blauw-wit en oranje-wit malen er niet om. Zij gaan er alles aan doen om u een leuk oefenduel voor te schotelen.

Tekst Werner Nijssen (KVC Oranje)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here