Na 2,5 jaar is het eindelijk zover, de meiden van VV Baarlo staan te popelen om een succesvolle periode gezamenlijk af te sluiten met een toernooi in het buitenland.

In het jaar 2000 stond er een toernooi gepland in Allendorf, Duitsland, de Ederbergland Cup voor meidenteams onder17. Helaas verstoorde corona deze plannen en werd er gezocht naar een alternatief. Dat moest gezocht worden in de leeftijdscategorie onder19, want het merendeel van het team mocht in 2021 niet meer uitkomen in de onder17 leeftijd. En zo werd na een uitgebreide research een groot toernooi gevonden in het Noorden van Denemarken, Dana Cup. Maar ook in de zomer van 2021 konden de koffers niet gepakt worden, want corona hield ons allen nog steeds in bedwang.

Maar uiteindelijk gaat het er dan toch van komen, want zondag 24 juli vertrekken 18 meiden, 3 trainers en 9 ouders met de bus naar Denemarken. Nog 6 ouders reizen de groep zelf achterna om de meiden aan te moedigen. De meiden van Baarlo spelen in de poulefase tegen 3 Noorse tegenstanders, FRAM IL, NYMARK IL en VOLDA TI. Ongeacht de resultaten in de poulefase staat er zeker nog 1 extra wedstrijd gepland, maar wie weet zit er nog meer in. Het elftal gaat in ieder geval zonder verwachtingen deelnemen aan de Dana Cup en wil een succesvolle periode bij de meiden graag goed afsluiten.

Als MO17-1 werd VV Baarlo in het najaar van 2019 overtuigend kampioen in de 2e klasse. En afgelopen seizoen werd het elftal als MO19-1 zowel in de najaars- als in de voorjaarscompetitie kampioen in de 1e klasse, het op één na hoogst mogelijk niveau voor meiden in deze leeftijdscategorie. Volgend seizoen blijven een aantal meiden nog bij de jeugd voetballen, maar de helft van het elftal gaat door naar de vrouwen senioren. Nog één keer willen de meiden samen zijn, lekker voetballen en met een goed gevoel het seizoen en de coronaperiode afsluiten. En dan is 10 uur reizen niets te veel, want in een gewelidge ambiance gaat het team zich zo goed als mogelijk presenteren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here