Sfeervol vuurwerk van de M-side supporters van Baarlo vooraf in het eerste competitieduel thuis tegen Merefeldia. Vuurwerk was er maar sporadisch in de wedstrijd. In de eerste helft lag het initiatief bij Baarlo. Het optische veldoverwicht leverde echter nauwelijks echte kansen op. De eerste mogelijkheid voor rust was na ruim een kwartier spelen zelfs voor de gasten uit Nederweert bij een gevaarlijk indraaiende vrije trap wat goed afliep voor Baarlo. Praktisch in de omschakeling klopte Baarlo-aanvaller Tayo Janssen op een diepe bal van Kai Nellen de opgerukte Merefeldia-defensie op snelheid en maakte oog in oog met de Merefeldia-doelman geen fout: 1-0. De stand die ook bij de rust nog – terecht – op het scorebord stond.

Na rust kantelde het wedstrijdbeeld. Nu maakte Merefeldia het spel in de jacht op de gelijkmaker. Die bleef ook niet zo heel lang uit. Na een goed opgezette aanval prikte Merefeldia-aanvaller Bram Knapen in de rebound de verdiende gelijkmaker binnen: 1-1. Merefeldia wilde meer en behield druk op de Baarlose defensie. Dat leverde de gasten een aantal gevaarlijke hoekschoppen op, maar het Baarlose doel bleef soms met wat fortuin verschoond van meer tegentreffers.  De counters van Baarlo strandden praktisch allemaal al ver van het Merefeldia doel. Tot de slotminuut, toen Tayo Janssen met een splijtende pass opnieuw gelanceerd werd en andermaal de uit zijn doel komende Merefeldia sluitpost kansloos liet: 2-1. Waarna de tijd voor de Nederweerter ploeg te kort was om nog iets terug te kunnen doen.

A.s. zondag staat al de derby tegen MVC’19 in Maasbree op het wedstrijdaffiche. Dan zal er ongetwijfeld meer gevraagd worden om weer tot een resultaat te komen.

Verslag en foto: Len Gielen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here