Onder sfeerloze omstandigheden, geen publiek, matige verlichting en een gladde grasmat is een einde gekomen aan het bekeravontuur van Achates I.

Onder de goede leiding van scheidsrechter Gosling Grutters is Achates verdiend ten onder gegaan tegen 4e klasser ELI.

Waar het eerste halfuur de Roodwitten wel een licht overwicht hadden, leek na het uitvallen van Daniel de Oude(charge van Aaron Hurkx) de balans uit het elftal. De vleugels werden minder betrokken en teveel ging door het overvolle midden. Tren Weijers krijgt na twee overtredingen geel van de strak leidende arbiter. In de beginfase komen Daniel de Oude en Yannick Schouten over de vleugels wel goed door en creëerden wat kansen. In de 31e minuut valt een ongelukkig doelpunt aan de andere kant. Keeper Sjoerd Peeters trapt een terugspeelbal tegen spits De Koning op en de bal caramboleert in het Achates doel(0-1). Het verzet van Achates is hierdoor goeddeels gebroken en ELI is de bovenliggende ploeg met meer routine en slimmigheid in de gelederen. Geen geweldig spel, maar ELI is gewoon beter en sterker in de duels met onder andere plaaggeest spits De Koning en Coen Brouwers(aanvoerder) als spelmaker op het middenveld. De rust breekt aan met 0-1.

Na de pauze worden Sjoerd Giesbers en Bas Thijssen gespaard en vervangen door Gijs Thijssen en Pim Konings. Na geel voor de sleurende De Koning is deze succesvol, nadat de bal enkele keren voor het Achates doel wordt ingebracht en de spits uit de draai de

0-2 weet binnen te schieten. In de 68e minuut is Joep Stamer onvoldoende attent en kan Bart Verkuijlen van dichtbij de 0-3 binnentikken. Een kwartier voor het einde wordt Sjoerd Peeters bij een voorzet sterk gehinderd. Ondanks, dat hij van de scheidsrechter een vrije trap meekrijgt, is hij geïrriteerd en geeft zijn opponent onnodig een duw. Zijn beloning is rood en met 10 man moet Achates verder. Gijs Thijssen heeft de ondankbare taak om op goal te gaan staan. Als Tren Weijers in de 80e minuut in de zestien wat al te opzichtig over een ELI speler valt, mag Niels den Bol vanaf elf meter de 0-4 aantekenen.

ELI vindt het welletjes en dringt niet verder aan, waarmee de wedstrijd naar het einde hobbelt.

Hopelijk is dit niet het einde van een mooie serie in de competitie. Zondag komt Toxandria uit Rijkevoort op bezoek op de Niersvallei en kan het team van Sven Jeuriens laten zien waarom ze bovenaan staan in hun klasse.

Opstelling Achates:
Sjoerd Peeters, Joep Stamer, Tren Weijers, Jop Loeffen(Max van den Brink), Sjoerd Giesbers(46/ Gijs Thijssen), Luca Janssen, Bas Thijssen(46/Pim Konings), Yanick Cillessen, Daniel de Oude(28/Kai Bicentini), Sjoerd Verwaaij en Yannick Schouten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here