Maikel van Kesteren heeft in een gesprek met het Groene Ster-bestuur aangegeven na dit seizoen als speler te willen stoppen. Hij is op dit moment bezig aan zijn veertiende seizoen bij de derde divisionist Groene Ster. De club staat momenteel op een gedeelde 3e plaats. In verband met de huidige coronamaatregelen is overigens nog onduidelijk wanneer de competitie weer wordt hervat.

Van Kesteren, die op jonge leeftijd bij de jeugd van RKBSV in Brunssum aan zijn voetballoopbaan begon en via Roda JC bij amateurclub Groene Ster terechtkwam, werd bij die laatste club tweemaal kampioen (1e klasse en hoofdklasse) en won daarnaast tweemaal de districtsbeker. Ook werden de laatste jaren diverse KNVB-bekersuccessen bereikt hetgeen resulteerde in wedstrijden tegen onder meer eredivisieclubs als Heerenveen, VVV en AZ. 

Vooral in de in 2019 gewonnen bekerwedstrijd tegen VVV speelde hij een voorname rol door voor zijn club een strafschop te forceren en vlak voor tijd de 2-1 binnen te schieten. De in Brunssum woonachtige middenvelder speelde bij de Heerlense club tot op heden bijna 450 wedstrijden waarin hij 110 maal tot scoren kwam. Binnen Groene Ster wordt hij inmiddels als het ultieme boegbeeld van de club aangemerkt.

De sportieve toekomst van de speler is nog niet bekend maar een langer verblijf bij de club in andere functie is niet bij voorbaat uitgesloten. Van Kesteren: “ik ben er nog niet helemaal uit. Ik ben met de club in gesprek op welke manier wij hier eventueel invulling aan kunnen geven. Als ik blessurevrij blijf zou ik het liefst nog een of twee seizoenen op een lager niveau willen blijven voetballen. De komende tijd zal ik wel zien waar ik mijn carrière als speler op een lager niveau kan vervolgen. Bij Groene Ster zal het daarnaast in eerste instantie waarschijnlijk gaan om een rol op de achtergrond. Ik blijf na al die jaren, in welke vorm dan ook, betrokken bij de club.”

Het laatste seizoen wil Maikel van Kesteren waardig afsluiten: ,,voor nu ben ik er vooral op gericht om met Groene Ster dit seizoen in de 3e divisie zo hoog mogelijk te eindigen. De goede competitiestart smaakt naar meer en ik wil vooral eerst het lopende seizoen zo goed mogelijk afsluiten”.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here