Dit bericht en verzoek is bestemd voor alle 5e klassers.

Wij als Crescentia hebben al enkele jaren de ervaring dat de bekercompetitie in september ons geen goed doet. We moeten veelal tegen veel te sterke tegenstanders spelen, met als enige doel de schade zo beperkt mogelijk te houden. Dit heeft tot gevolg dat we tijdens deze wedstrijden (die ook wij als oefenwedstrijden zien) al op onze tenen moeten lopen. Veelal zijn de spelers in verband met vakanties nog niet aanwezig of nog niet op competitieniveau. En, we hebben geen brede selectie waar we uit kunnen putten. Het gevolg is dat we elk jaar de reguliere competitie starten met enkele blessures.

Ik heb dit voorgelegd aan de KNVB. Zij hebben hier onderzoek naar gedaan en stellen dat ze dit signaal enkel van onze vereniging ontvangen. Enkele jaren geleden heeft hier nog een vereniging om gevraagd. Ik heb voorgesteld de eerste ronde alleen met klassegenoten (in ons geval de 5e klassers) te spelen en na de eerste ronde dat los te laten. Dat was voor de afdeling competitieontwikkeling van de KNVB geen optie.

Als alternatief zouden wij graag op die momenten dat de bekerwedstrijden worden gespeeld tegen 5e klassers willen oefenen. Hoe staan de 5e klassers hier in?

Indien er meerdere 5e klassers hetzelfde over denken kunnen we, zodra de indelingen bekend zijn, deze teams per wedstrijdweekend aan elkaar koppelen. Met daarbij rekening houden dat zo weinig mogelijk “klassegenoten” tegen elkaar spelen. Elk team minimaal 1 thuiswedstrijd, maximaal 2. De gekoppelde teams bespreken in onderling overleg op welk tijdstip ze in dat weekend spelen. Het thuisspelend team vraagt een scheidsrechter aan en voldoet de verplichtingen aan die scheidsrechter.

Ondergetekende wil bovenstaande eventueel coördineren.

Graag reageren voor 1 mei a.s. (dit i.v.m. inschrijven competities).

Wij vernemen graag.

Met sportieve groet,
Wim Kiggen
Voorzitter RKTVV Crescentia Tungelroy
whskiggen@gmail.com.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here